Olet sivulla: tarjolla » monikulttuuriosaaminen

monikulttuuriosaaminen

Tämän päivän maailma on monikulttuurinen. Monikulttuuriosaamista tarvitaan, jos työyhteisössä on uussuomalaisia tai ulkomaalaisia tai jos työ vie kansainvälisiin tehtäviin. Monikulttuuriosaaminen on ajanmukainen työelämäkvalifikaatio. Se on myös kansallista sivistyspääomaa, mutta edellyttää paitsi moniäänisyyttä, myös kulttuurista tasapainoa oman ja vieraiden kulttuurien välillä ja rohkeita näkökulmia polarisoituneeseen keskusteluun.

Monikulttuuriosaaminen on enemmän kuin vieraan kulttuurin tapojen tuntemista. Se on kompetenssiin tähtäävä sosiaalinen ja dynaaminen prosessi, jota voidaan aktivoida ja kehittää työnohjauksella, valmennuksella ja koulutuksella niin yksilöllisesti kuin yhteisöllisestikin.

Työnohjaus ja työyhteisövalmennus ovat erinomaisia instrumentteja, kun tavoitteena on lisätä ymmärrystä monikulttuurisuuden monista dimensioista ja dilemmoista niin tiedon, taidon, toiminnan kuin tunteidenkin tasolla. Valmennus fasilitoi niin ulkomaalaistaustaisten asiakkaiden kanssa työskentelevää henkilöstöä kuin etnisesti monimuotoista työyhteisöäkin rakentavampaan vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Monikulttuuriosaamisen teoreettisiin perusteisiin voi tutustua:
Matkalla maailman ympäri - monikulttuurikompetenssia etsimässä, 2009

« palaa takaisin

 

 

© Awailable Consulting   -   Tietoa sivustosta

Sähköposti: aila.niemela@awailable.com

Gsm: +358 40 716 8039

Y-tunnus 1131895-4

Tietosuojaseloste (pdf)

Marikoo Kotisivuratkaisut